Sušené maso x cvrččí protein

Sušené maso x cvrččí protein

Sušení masa bylo důležitou a přelomovou změnou v naší historii. Jednalo se o jednu z prvních úprav, která lidem umožnila skladovat maso po dlouhé měsíce a zároveň v něm udržet stejné hodnoty. V současnosti však sledujeme odklon od zaběhlých způsobů hospodářství k efektivnějším a ekologicky šetrnějším zdrojům bílkovin - jedlému hmyzu. Je tedy možné zcela upustit od tradičních potravin, jako je právě sušené maso a přejít například k potravinám na bázi cvrččího proteinu? A jak tato moderní surovina obstojí po nutriční stránce?

 

Cvrcci-protein-vs-susene-maso-min

Oldschool vs. 20's

Sušené maso sice dokáže nabídnout dostačující hodnoty, ovšem je omezené v chuti. Jedlý  hmyz má naopak širokou škálu variant. Hmyzí mouka vám může nabídnout objevování  různých potravin všemožných chutí i příchutí a rozhodně vás tedy nebude nudit.  

Jedlý hmyz obsahuje vyšší obsah bílkovin, železa, vápníku, obsahuje také mastné kyseliny,  velké množství vitamínů, které vám pomohou budovat zdravé a silné tělo. Právě vitamíny  nám pomáhají posilovat imunitní systém. Jedlý hmyz má obecně vyšší obsah těchto vitamínů  a jsou také dostupnější pro absorpci než například u hovězího masa. Cvrčci mají dokonce i  několikrát větší obsah vitamínu B-12. Co stojí určitě za zmínku je to, že hmyzí mouka je  jediným živočišným proteinem, který může garantovat vyšší obsah vlákniny. Tato vláknina se  vyskytuje především ve formě chitinu, který zlepšuje zdraví střev, snižuje záněty, a dokonce  pomáhá i snižovat alergické reakce. 

 

Sens-pleasure-protein-pomeranc-tycinka-s-cvrccim-proteinem-min

#YesCvrčka!

Cvrččí protein tedy vyniká svým chuťovým důvtipem, svými nutričními hodnotami i obsahem  potřebných vitamínů a minerálů. Ne nadarmo nazýváme hmyzí protein potravinou  budoucnosti. 

Z toho vychází tedy jediné. Jez cvrčka!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz