20 důvodů proč jíst cvrčky
Do roku 2030 budou všichni jíst cvrčky.
Proč ale cvrčci …?
# 1 CHUTNAJÍ DOBŘE
Cvrččí výrobky byste měli jíst, protože jsou lahodné a nejen to, cvrččí výrobci potravin se potýkají se stigmatem, takže zjistíte, že je spousta úsilí věnována tomu, aby byly výrobky co nejvíce chutné.
# 2 JSOU SUPERFOOD
Cvrčci se blíží dokonalému jídlu. Doslova vloží krok do vašeho kroku.
Cvrčci jsou bohatí na bílkoviny, vápník, železo, omega 3, vitamín B12, vlákninu a mnoho dalšího!
Získáte více peněz za to, že budete jíst cvrčky z nutričního hlediska, než kdybyste jedli steak, losos a špenátový sendvič na celozrnném chlebu utopeném v misce s mlékem. Ne, že by to někdo snědl …, ale máte představu.
# 3 GLOBÁLNÍ POPULARITA
60 % světa už jí hmyz.
To jsou miliardy lidí, kteří již praktikují entomofagii. Zábavné slovo hej? ENTOMOFAGIE
# 4 NEJUDRŽITELNĚJŠÍ ZDROJ BÍLKOVIN
Kriketový protein je nejudržitelnější vysoce kvalitní protein ve městě!
# 5 ZAJIŠTĚNÍ POTRAVINOVÉ SOBĚSTAČNOSTI
Do roku 2050 se k nám přidají téměř 3 miliardy DALŠÍCH LIDÍ.
To je spousta hladových krků k nasycení. Cvrčci jsou zřejmým řešením, protože jsou bohaté na živiny, udržitelní a ekologičtí.
# 6 SPASITELÉ SVĚTOVÉ VODNÍ KRIZE
Do roku 2030 celosvětová poptávka po vodě překročí udržitelnou úroveň o 40 %.
Zemědělství si vezme 70 % světové sladké vody. Cvrček je ekologický a jeho nároky na vodu a krmivo jsou minimální.
# 7 UŽ JÍTE HMYZ
Hádej co? Každý sní několik hmyzích tvorů denně, aniž by o tom věděl.
Vy osobně jste v loňském roce snědli okolo 1 kg brouků v marmeládách, zelenině, ovoci atd…
Změnil se váš život? Ne. Jíst hmyz je normální a je to budoucnost. Není třeba nad tím přemýšlet.
# 8 JÍST HMYZ JE HLAVNĚ TRENDY
trhu, jako jsou Meticulous Research a Barclays, předpovídají, že trh s jedlým hmyzem bude do roku 2030 mít celosvětově hodnotu okolo 200 miliard korun českých.
Cvrčci, králové jedlého hmyzu, na tom budou mít největší podíl.
# 9 BIOLOGICKÁ DOSTUPNOST
Biologická dostupnost je divoce podceňována. Přečetli jste si etiketu potraviny a vidíte že obsahuje 20 gramů bílkovin, ale vaše tělo více jak polovinu z toho nevstřebá.
Poměr účinnosti bílkovin – kombinace stravitelnosti a biologické dostupnosti aminokyselin – cvrčků patří k nejlepším. Dokonce překonává klasický protein.
# 10 ZPŮSOBŮ, JAK POMOCI LIDEM UDRŽOVAT ROSTLINNOU STRAVU
Jedním z hlavních důvodů, proč lidé přestávají jíst vegetariánskou stravu, je to, že v jejich stravě chybí železo nebo B12 – což při konzumaci cvrčků není žádný problém!
Cvrčci obsahují 3x více bílkovin, než hovězí maso. Pokud je Vaším cílem zisk co největšího množství bílkovin, proč ztrácet čas?
# 11 CELEBRITY JEDÍ A PODPORUJÍ KONZUMACI HMYZU
Celebrity jako Angelina Jolie a Salma Hayek už si pochutnávají na lahodném hmyzu. S významnými jmény jako Bill Gates, Bill Clinton podporující konzumaci hmyzu jako dlouhodobého zdroje potravy pro všechny.
# 12 KOMPLETNÍ PROFIL AMINOKYSELIN
Cvrčci obsahují všech 9 esenciálních aminokyselin. Díky nim je to KOMPLETNÍ PROTEINOVÝ zdroj.
Za BCAA můžete stále utrácet 1000 kč měsíčně NEBO si můžete dát cvrčky a získat je přirozeně.
Pamatujte: celá jídla >>> doplňky stravy!
# 13 NEJHUMÁNNĚJŠÍ ŽIVOČIŠNÝ PROTEIN
Cvrčci nepotřebují velké množství prostoru (na rozdíl od krav, prasat a kuřat) a jsou usmrceni humánním způsobem mrazem, takže cvrček přirozeně usne ve spánku a už se nikdy neprobudí.
# 14 STRAVITELNOST
Makronutrienty, minerály a vitamíny v cvrčcích jsou lidmi snadno stravitelné, takže jsou pro žaludek snazší než jiné zdroje bílkovin. Pravidelné jezení cvrčků může dokonce snižovat záněty a to je dobrý zdravotní benefit.
#15 CVRČCI OBSAHUJÍ VELKÉ MNOŽSTVÍ VLÁKNINY
Cvrčci obsahují okolo 20% vlákniny.
# 16 CVRČCI JSOU DOBRÉ PRO ZDRAVÍ STŘEV
Studie prokázaly, že strava bohatá na cvrčky může mít pozitivní dopad na střevní mikrobiom.
# 17 Cvrčci obsahují 5X VÍCE OMEGA 3 NEŽ LOSOS
To je ten DOBRÝ druh tuku, btw!
# 18 1,5 KRÁT VÍCE VÁPNÍKU NEŽ MLÉKO
Vaše kosti vám poděkují.
# 19 ZDRAVÝ TUK
Cvrčci dodají Vašemu tělu jenom ty nejzdravější a nejlepší tuky.
# 20 JÍST ZVÍŘATA JE OBROVSKÝM PŘISPĚVATELEM K ROZŠÍŘENÍ NEBEZPEČNÝCH NEMOCÍ
Intenzivní živočišná výroba je důsledně spojena s několika nemoci v důsledku zoonotické infekce – kde nemoc přeskakuje ze zvířat na člověka.