10 důvodů proč jíst cvrčky

Pořád jsi na vážkách jestli ochutnat jedlý hmyz? Třeba k tomuto kroku popostrčí našich 10 důvodů proč jíst cvrčky.

 

Cvrčci přispívají ke zdravému chodu našich střev.

V experimentálním výzkumu doktorka Valerie Stull z Univerzity Wisconsin-Madison prokázala, že konzumace moučky z červů vede nejen ke zlepšení střevní mikroflóry, ale také ke zlepšení chodu a odolnosti střev a výraznému poklesu enzymů v krvi, které souvisejí s vytvářením zánětu v těle. 

„Jedlý hmyz se těší velkému zájmu. V Evropě i USA je předmětem diskusí jako trvale obnovitelný a pro přírodu šetrný zdroj bílkovin. Náš výzkum dokazuje, že má cenu nadále zkoumat a podporovat konzumaci hmyzu jako cenný zdroj živin.”

 

Grig_grafika pod produkt web3-min

 

Obsahují 5 krát více omega 3 než losos

Omega-3 mastné kyseliny přispívají ke zdraví pohybového aparátu, správnému fungování kardiovaskulárního systému a lepšímu budování svalové hmoty. A to se vyplatí!

 

Cvrčci obsahují 1,5 krát více vápníku než mléko

Nejen, že si dáte chutnou a výbornou svačinu, ale zároveň dostanete do těla dávku vápníku. Tvoje kosti Ti poděkují!

 

Zdravé tuky

Cvrčci dodají Vašemu tělu mimo jiné i potřebné zdravé tuky. Ty nám pomáhají udržet správnou hladinu cholesterolu v krvi, a tím chrání i naše srdce. Také jsou nositelem skvělé chuti a tak není divu, že jsou pak cvrčci tak výteční!

 

Kompletní profil aminokyselin

Cvrčci obsahují 9 esenciálních aminokyselin. Jedná se tedy o přírodní a kompletní zdroj proteinu.

 

Spasitelé vodní světové krize

Do roku 2030 celosvětová poptávka po vodě překročí udržitelnou úroveň o 40 %.

Zemědělství ročně pokrývá až 70 % spotřeby světové sladké vody. Chov hmyzu je ekologický a jeho nároky na vodu a krmivo jsou ve srovnání s tradičními hospodářskými zvířaty minimální.

 

Portugal bugs_grafika pod produkt web1-min

 

Nejhumánnější živočišný protein

Cvrčci nepotřebují velké množství prostoru (na rozdíl od krav, prasat nebo kuřat) a jsou usmrceni humánním způsobem mrazem, takže cvrček přirozeně usne ve stavu hibernace a už se nikdy neprobudí.

 

Stravitelnost

Makronutrienty, minerály a vitamíny ve cvrčcích jsou snadno stravitelné a jsou tak pro žaludek lehčí než jiné zdroje bílkovin. 

 

Zajištění potravinové soběstačnosti

V následujících desetiletích pravděpodobně rapidně vzroste světová populace. Cvrčci jsou díky jejich ekologičnosti, udržitelnosti a vysoké efektivnosti jejich chovu zřejmým řešením pro nasycení naší planety.

 

Chutnají prostě fantasticky

Cvrčci v sušené formě chutnají jako oříšek a ve zpracovaných potravinách chuť hmyzu ani nepoznáte. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz