Zmrzlina s příchutí cvrčka je k dostání od německého výrobce. Dokonce ji zdobí hmyzím posypem.

Sortiment německého výrobce zmrzliny Thomas Micolin z Rottenburgu am Neckar nedaleko Stuttgartu byl rozšířen o zmrzlinu s příchutí cvrčků. Navíc ji posypává sušeným tmavým hmyzem. Výrobce již dříve prodával různé příchutě zmrzliny, jako je gorgonzola, parmigiana nebo zmrzlina se zlatými šupinkami, a to za čtyři eura (93,7 koruny) za kopeček.

Micolino sám sebe popisuje jako člověka, který je zvědavý a ochotný vyzkoušet cokoli. Jedl jsem spoustu zvláštních věcí a chtěl jsem zkusit jíst cvrčky jako zmrzlinu, pokračuje.

cvrcci3

Předpisy Evropské unie povolují použití cvrčků v potravinách. K dostání jsou v práškové, sušené nebo mražené formě. EU za jedlý hmyz řadí sarančata stěhovavé, larvy potemníka domácího, cvrčka domácího a potemníka stájového.

Společnost Micolino používá k výrobě své nové příchuti zmrzliny cvrččí mouku, smetanu, vanilkový extrakt a med. Na povrchu jsou rozptýlena celá sušená těla cvrčků. Zmrzlina, jak tvrdí na Instagramu, "chutná překvapivě lahodně. ".

Zda jsou připraveni na jídlo budoucnosti, se ptají ti, kteří je sledují. V mnoha národech je tento hmyz základní potravinou, protože je považován za bohatý na živiny a bílkoviny. Jelikož je jeho pěstování relativně levné, může také podpořit udržitelnou stravu. Ohroženi však mohou být lidé, kteří trpí alergiemi.

Jeden kreativní výrobce zmrzliny tvrdí, že některé lidi cvrččí zmrzlina odpuzuje nebo dokonce dráždí. Tvrdí však, že ti, kteří ji ochutnají, jsou nadšeni a stala se pro ně každodenní pochoutkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz