První hmyzí burger na trhu

Grig uvádí první hmyzí burger na trh

Znáte to - pořádný šťavnatý burger s křupavými hranolkami a osvěžujícím nápojem - to jsou ty pravé pochoutky, které si každý z nás rád občas dopřeje. Avšak, co kdybychom Vám řekli, že existuje nová a lepší alternativa klasickému hovězímu burgeru? Společnost Grig, která se specializuje na prodej a výrobu potravin z hmyzu, oznámila uvedení hmyzího burgeru.

To je pravda - rozhodli jsme se, že využijeme své zkušenosti v oblasti hmyzích potravin a proto přinášíme na trh hmyzí burger. Burger je prvním svého druhu na českém trhu a nabízí zdravější a ekologičtější alternativu klasickému hovězímu burgeru.

proc-hmyz-1 

Můžete si položit otázku - proč bych měl/a jíst burger z hmyzu? Pravdou je, že hmyz je velmi bohatý na bílkoviny, vitamíny a minerály, což ho dělá velmi zdravou potravinou. Navíc, produkce hmyzu jako zdroje potravy má mnohem menší dopad na životní prostředí než produkce hovězího masa. Hmyz potřebuje mnohem méně vody, krmiva a prostoru než krávy, a navíc produkuje mnohem méně emisí skleníkových plynů.

 efektivita-1400x728

Vývoj a testování hmyzího burgeru trvalo téměř celý rok, než byl nakonec připraven k uvedení na trh. Během této doby tým expertů pracoval na vývoji receptury, výběru vhodného druhu hmyzu a zajištění bezpečnosti a hygieny během výroby.

 

Momentálně je burger dostupný především na různých food festivalech a akcích, kde si ho mohou lidé ochutnat a posoudit jeho chuť a kvalitu. Nicméně, plánujeme rozšíření distribuce a nabízení hmyzího burgeru v brněnských bistrech a restauracích.

 

Zatímco tradiční burger z hovězího masa bývá často spojován s negativními dopady na životní prostředí a lidské zdraví, hmyzí burger nabízí zdravější a ekologičtější alternativu. A jak se zdá, lidé si již teď mohou pochutnat na novém, inovativním a chutném zdroji bílkovin, kterým je hmyz.

 

Pokud se chcete stát součástí hmyzího trendu a ochutnat něco nového a zdravějšího, určitě si vyzkoušejte hmyzí burger. Tento burger je dokonalým příkladem toho, že i potraviny z hmyzu mohou být chutné, zdravé a šetrné k životnímu prostředí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz