DÁREK K OBJEDNÁVKÁM NAD 600 KČ

Nimavert

Firma je výsledkem diskuse mezi zakladateli Nico Coenem a Maartenem Debie. Diskutovali především o tom, proč západoevropský trh není připraven konzumovat hmyz, zatímco jej mnoho zemí mimo Evropu již zahrnulo do svých jídelníčků. Po výzkumech a přemýšlení nakonec učinili odvážný krok. Začali pěstovat různé druhy hmyzu přímo ve vlastní garáži a sklepě. Později odsunuli plán farmaření a soustředili se především na přípravu hmyzích specialit. Nejdříve se rozhodli pracovat pouze s moučnými červy, poté převzali společnost Little food, díky níž rozšířili své portfolio i o cvrččí produkty.

 “Po velkém testování a ochutnávání jsme vyvinuli několik produktů z moučných červů. Na konci roku 2019 jsme převzali společnost Little Food, která měla celou řadu cvrččích produktů. Nimavert je pro všechny, kteří jsou zvědaví objevovat chuť hmyzu a kteří jsou přesvědčeni, že si také zaslouží místo na našem talíři. Koneckonců, hmyz, a zejména mouční červi, jsou alternativním a ekologicky šetrným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Hmyzí výrobky a nádobí nemusí vypadat nijak zvláštně, ani nemusí být složité. Jediné, na čem záleží, je chuť.”

 

Sušení cvrčci v originálním balení

Nimavert nabízí sušené cvrčky i moučné červy v originálním skleněném balení, které hned na první pohled zaujmou svým neobvyklým vzhledem. Díky tvaru je dobře skladný a můžete si tedy vzít křupavé parťáky kamkoliv s sebou. Sušené cvrčky a moučné červy nabízejí ve třech příchutích po 12 gramech v jednom balení.

Mezi nejoblíbenější patří příchuť česneku a petrželky. Skvěle se hodí jako vydatná a originální svačinka, ale také jako mls do misky k oblíbenému pořadu. Cvrčky a červy s rajčatovou příchutí můžete využít i pro pokrmy středomořské kuchyně, například jako netradiční přísadu do těstovin. Dále nabízejí naturální a uzenou variantu.

 

Zpracování hmyzu a rozmanité využití

Hotovému hmyzímu produktu předchází různé procesy. Cvrčci a červy jsou nejdříve vysušeny a následně praženy. Poté se například dále rozdrtí na prášek pro tvorbu hmyzí mouky. Z hmyzí mouky si můžete upéct lahodný a nadýchaný domácí chléb. Dále se můžou cvrčci a červy zpracovat jako náplň do raviol a podobně. Hmyz má zkrátka velice rozmanité využití!

  

Na našem webu Grig.cz můžete nalézt hned několik produktů této belgické dvojice, jejichž nabídku budeme do budoucna dále rozvíjet!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení